Navigacija

Aktualno

Sladoledni trendi ali kako v sladolednem poslu ostati na odru?

Sladoledni trendi ali kako v sladolednem poslu ostati na odru?

Katere sladke novosti bodo letos predstavljene na Sigep-u? Ali je čas, da zamenjam kornete? Naj ponudim več kremnih ali več sadnih sladoledov?

Večina sladoledarjev pozimi razmišlja o novi sezoni. Mogoče o investiciji v nov sladoledni stroj, pasterizator ali sladoledno vitrino….

Le manjši del pa se obregne ob sladoledne trende, ki bodo v novem letu krojili sladoledne okuse! Kako izstopati iz konkurence, kakšen okus sladoleda ponuditi, kako se predstavljati na socialnih omrežjih …

Lahko vam prišepnemo le nekaj idej, s katerimi boste poskrbeli da vas bodo sladoledni trendi  še utrdili na sladolednem odru:

Čokoladne izpeljanke čokoladnega sladoleda

Čokoladni sladoled naj bo gost in intenzivne barve, pravzaprav naj bo čokoladni sladoled izdelan iz prave čokolade in ne kakava. Poizkusite in čokoladni sladoled kombinirajte z različnimi zelišči, ingverjem, celo s soljo ali s čilijem. Kombinacije kave in čokolade so lahko izjemno intenzivne in všečne za prave čokoholike!

Kombinacije sladoleda in slaščic

Ste v sladolednih vitrinah že videli makrone nadevane s sladoledom? Kaj pa piškote polnjene s sladoledom in oblite s čokolado ter praženimi pistacijami? Mini pisani kornetki za najmlajše polnjeni z modrim sladoledom? Sladoled, napolnjen v košarice iz krhkega testa? Ponudite gostom nekaj novega – to res zahteva nekaj napora, se vam pa lahko obrestuje pri pridobivanju “sosedovih” strank!

Sladoled za alergike

Ponudite veganski sladoled, rižev sladoled, brezglutenski sladoled, … Omogočite dostop do svojega sladoleda tudi ljudem, ki si ga do zdaj niso upali privoščiti. Brezglutenski kornet je bil v prejšnji sezoni pravi hit – kupovale so ga tako sladoledarne, kot tudi ljudje s težavami s celiakijo!

Objave na socialnih omrežjih

Objavljajte fotografije na socialnih omrežjih – in poskusite h temu angažirati tudi vaše goste. Dandanes se ideje ter vtisi o odličnih sladoledarnah širijo preko spleta. Na ta način lahko tudi preverite katera izmed novih kombinacij bi goste najbolj navdušila … Spremljajte našo FB stran o novostih in novih tehnikah v sladoledarskem poslu!

Veliko uspehov pri uvajanju novih trendov v prihajajoči sezoni vam želimo!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *