Navigacija

Aktualno

Kako slaščičarne in sladoledarne komunicirajo v času Covid-19?

Kako slaščičarne in sladoledarne komunicirajo v času Covid-19?

Izredne zdravstvene razmere, ki jih je povzročilo širjenje Covida-19, so močno vplivale in še vedno vplivajo na komercialne dejavnosti, kar je neposredno vplivalo na znaten padec prodaje.

Na srečo je veliko takih, ki prodajne dejavnosti nadaljujejo popolnoma varno in ponujajo storitev dostave. To je omogočilo ohranjanje aktivne prodaje in zmanjšanje gospodarskega vpliva, zlasti na mala podjetja.

Če pa so razmere po eni strani resno ogrozile mala in srednje velika podjetja, so po drugi strani povzročile nove priložnosti, izmed katerih so mnoge močno povezane z digitalnimi orodji.

Video vodiči in spletni recepti na socialnih omrežjih

Vsak podjetnik, ki deluje v stiku z javnostjo, dobro ve, da odnos s stranko ne temelji zgolj na nakupu, temveč si mora dobro prizadevati za zvestobo kupca. Iz tega razloga tisti, ki izdelek kupijo v izbrani slaščičarni ali sladoledarni, zaupajo izkušnjam in strokovnosti lastnika.

Dostava hrane omogoča, da izdelki prispejo neposredno na domove strank in z neposredno komunikacijo preko Facebooka ali Instagrama lahko o tem obvestite tudi vaše kupce. Dovolj je že podatek, da se je občinstvo na družbenih omrežjih v času Covida-19 izjemno povečalo in tam preživlja veliko časa vsak dan.

Številni slaščičarji ali kuharji so se preizkusili v kratkih video vodičih z recepti, na primer, ali majhnih slaščičarskih ter sladolednih trikih, zelo preprostih in lahko ponovljivih.

Če želite ustvariti take vrste vsebino, upoštevajte 2 preprosti pravili:

  • dobro premislite o temi in vsebini, ki jo želite posneti ali predvajati v živo. Morda se vam bo zdelo koristno sestaviti seznam opornih točk, ki jih boste povedali, ali preudarno navesti korake v receptu.
  • preverite, če imate na voljo vso potrebno opremo: pripravite ves material in stroje, poiščite dobro osvetljeno in urejeno lokacijo, kjer boste lahko enostavno posneli video – s katerimkoli pametnim telefonom!

S pomočjo socialnih omrežij si slaščičarne in sladoledarne prizadevajo ostati v stiku s svojimi strankami in še naprej prisotni v vsakdanjem življenju novih družinskih navad.

Prav je, da tudi vi izkoristite to priložnost in ostanete v stiku z njimi!

Nas lahko spremljaš na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/makabodoo/

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *