Navigacija

Aktualno

4 praktični nasveti za uporabo rastlinske smetane!

4 praktični nasveti za uporabo rastlinske smetane!

Za različne izdelke slaščičarji uporabljajo različne smetane. To velja tudi pri uporabi rastlinske smetane, ki jo naše stranke največkrat uporabljajo za uporabo pri proizvodnji sladoleda ali pa hkrati z aparatom za smetano, vendar jo lahko uporabite tudi za izdelavo tort in ostalih slaščic v slaščičarstvu.

Rastlinska smetana (oziroma, bolj pravilno bi bilo, če napišemo rastlinska krema) je sestavljena iz vode, posebej odbranih in kvalitetnih rastlinskih olj in maščob (npr. palmovega olja in sončničnega olja), sladkorja in naravnih stabilizatorjev.

Sladkana smetana, ki jo lahko najdete v našem asortimanu izdelkov za slaščičarstvo sliši na ime Decor Up. Pakirana je v 1l oziroma 10l tetrapake in primerna tako za domačo, kot tudi profesionalno uporabo. Na tem mestu naj poudarimo, da rastlinska smetana Decor Up zaradi boljših lastnosti vsebuje tudi mlečne beljakovine!

Rastlinska smetana naj bo pred uporabo ohlajena – zelo ohlajena!

Vsekakor je dobro, da rastlinsko smetano začnete stepati zelo ohlajeno. Nekateri priporočajo, da naj bi pred stepanjem rastlinsko smetano in posodo v kateri boste smetano stepali, predhodno za nekaj minut postavili celo v zamrzovalnik.

Biskvit za torto pred nanosom stepene smetane navlažite

Stepena rastlinska smetana ima izredno kompaktno teksturo. Prav zato je pomembno, da je biskvit za torto pred nanosom rastlinske smetane res dobro prepojen, saj bo sicer torta ob okušanju delovala preveč suha.

Kombiniranje živalske in rastlinske smetane

Nekateri slaščičarji in slaščičarke se poslužujejo kombiniranja smetan. Največkrat gre za kombinacijo 50:50, oziroma 70:30 v korist živalske smetane. Vsekakor vam priporočamo, da zadevo stestirate in se nato odločite katera kombinacija vam najbolj ustreza.

Aromatiziranje smetane

Smetano lahko po stepanju tudi aromatizirate oziroma vanjo vmešate okuse. V ta namen naše stranke največkrat uporabljajo naše sladoledne paste oziroma prelive, ki jih skupaj s koščki prave čokolade oziroma sadja dodajajo stepeni smetani.

Tu naj dodamo, da je rastlinska smetana od živalske smetane veliko bolj obstojna in trdna – teh dveh lastnosti z živalsko smetano brez posebnih dodatkov ne moremo doseči.

Želimo vam veliko užitkov pri izdelavi, stepanju in uživanju smetane – pa naj gre za živalsko ali rastlinsko – vsekakor pa v normalnih količinah!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *