PESTO IZ PISTACIJ


Povpraševanje

PESTO IZ PISTACIJ

Tri unikatni izdelki nastajajo iz premišljenega in preverjenega praženja in mletja pistacij, mandljev in lešnikov ter se ponašajo z označbo porekla. Pesto je v sladoledarstvu poseben ravno zaradi nenavadne in posebne teksture. Sladoled s pestom bo uspel presenetiti tudi najzahtevnejše sladokusca.

Pistacija je rastlina, ki izvira iz sredozemlja. Semena so lahko zelo uporabna tudi pri izdelavi slaščic ali sladoleda.
Pistacija je bila kot dragocen sadež prepoznana že zelo zgodaj in od takrat ima nekakšno mistično ozadje. Tako kot vse suho sadje, tudi pistacija prinaša visoko energijsko moč. Bogata je z beljakovinami in nenasičenimi maščobami, vendar se, za razliko od drugih suhih sadežev, lahko ponaša s tem, da ima daleč najmanj ogljikovih hidratov. Vsebuje pa tudi veliko količino mineralov, vitamina A in nekaterih vitaminov B.

V pestu iz pistacij je moč okušati edinstven izdelek te vrste, ki ga oblikujeta posebno praženje pistacij in recept, ki sledi naravnim tradicijam. Le tako je namreč ohranjen izvrsten okus ter edinstvena aroma pistacij. Ne spreglejte tudi naše dodatne ponudbe s pistacijami: pasta pistacija Sicilija Gold, preliv Čokopistacija ter praženi drobci pistacije.

SESTAVINE: 100% PISTACIJE.
Lahko vsebuje sledi mleka, soje in ostalih oreškov.
Ne vsebuje glutena.

DOZIRANJE: 100g na 1 liter sladoledne mešanice.

 PISTACIJEVE PASTE Prodajno
pakiranje
Doziranje
Pasta Pistacija 2,5kg 70-100g na 1kg sladoleda
Pasta Pistacija Sicilija Gold 2,5 / 5,5kg 70-100g na 1kg sladoleda
Pasta Pistacija Mediteran Gold 5,5kg 70-100g na 1kg sladoleda
Pistacijev pesto 3,5kg 100g na 1kg sladoleda