Navigacija

Aktualno

Prvi rez poročne torte – je res tako preprosto?

Prvi rez poročne torte – je res tako preprosto?

Poročna torta že dolgo velja za simbolični dodatek h poroki. Tradicija razbitja torte nad glavo neveste (ja, prav ste prebrali – razbitja poročne torte) sega v časa rimske antike. Običaji se resda razvijejo postopoma, in iz tega je danes slovesno rezanje poročne torte ostala priljubljena in smiselna dejavnost poročnega sprejemanja. Po neki ameriški študiji kar 89 odstotkov parov rezanja poročne torte ne izpusti iz svojega najlepšega dneva.

Rezanje poročne torte zagotavlja tudi čudovito fotografsko priložnost in simbolizira prvo skupno nalogo para kot mladoporočenca. Izvedite vse, kar morate vedeti o tej poročnii tradiciji spodaj.

Poročna torta – njen okus in dekoracija

Ker razrez poročne torte velja za zaključek uradnega dela poroke, mnogi pari že med pripravami na poroko dajo poročni torti velik poudarek. Želijo da je narejena po njihovem okusu in da izgleda točno tako, kot so si zaželeli – dekoracija poročne torte je nekaterim zelo pomembna, ne glede na to ali gre za minimalno ali razkošno poročno torto. Če še ne veste kako, si tu preberite kako izbrati pravi okus za poročno torto.

Poročno torto je treba razrezati! Ampak kako?

Tudi če mislite, da ste profesionalec ali profesionalka pri rezanju raznovrstnih slaščic – od tistih na rojstnodnevnih zabavah ali zabavah – vseeno se s svojim slaščičarjem posvetujete o pravilni izvedbi prvega reza poročne torte. Vsekakor nočete postaviti noža na napačno mesto ali povzročiti, da se večnadstropna poročna torta zaradi vašega reza celo podre.

Vaš slaščičar vam bo gotovo svetoval, da v poročno torto (pri velnadstropni različici) najprej zarežete spodaj. To se morda sliši zelo preprosto, vendar pazite, da zarežete z nožem in ne z lopatko za serviranje.

Ne pozabite, da je prva rezina lahko skromna, saj resnično potrebujete samo dva ugriza. Z nožem s še enim rezom oblikujte klinasto rezino. Nato potisnite rezino poročne torte na lopatko, s pomočjo katere jo odložite na krožnik.

Mladoporočenca in prvi kos poročne torte

Ko je prvi kos izrezan, si mladoporočenca običajno kar z rokami izmenjata nekaj grižljajev prve rezine poročne torte – to naj bi tudi simboliziralo, da bosta v zakonu skrbela eden za drugega V nekaterih primerih se ta trenutek konča z zapacanimi obrazi … Kakorkoli že … Vseeno imejte pripravljeno rezervno obleko. Za vsak slučaj.

Fotografiranje s poročno torto

Navadno je rezanje poročne torte tudi dober motiv za fotografiranje. Navadno se fotografirata mladoporočenca, ki skupaj zarežeta v torto. S fotografom se lahko že prej dogovorita za pravi kot in osvetlitev, da bodo spomini ostali za vedno nepozabni.

Svatje in poročna torta

Ko sta mladoporočenca odrezala prvi kos svoje torte, navadno priskoči na pomoč gostinsko osebje. Torto prevzamejo in jo oni razrežejo in poskrbijo, da jo poskusijo še svatje. Nato pa sledi zabavaaaaa!

Pa srečno :)

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *