Navigacija

Aktualno

Pripravljene mešanice za slaščičarske izdelke

Mnogi mislijo, da so pripravljene mešanice za slaščice bav bav. Da vsebujejo nezdrave in vprašljive dodatke, ki vplivajo na zdravje ipd. Ker gre tudi v teh primerih za živila, smo pripravili kratek pregled o tem, katere pripravljene mešanice lahko dobite v naši ponudbi in kako se le te lahko uporabljajo.

In, ker gre pravzaprav za živila, so tudi ta podvržena pregledom, tako da očitke o nezdravih in vprašljivih dodatkih takoj zavrnemo!

Največkrat so izdelane za to, da slaščičarjem, pekom in ostalim kreativnežem privarčujejo čas in prostor v shrambi. Največkrat za svoje delovanje potrebujejo dodatek vode, mleka,  smetane ali olja. Navadno se jih pripravlja v planetarnem mešalcu, kjer so “ready-to-use” že v nekaj minutah.

Da se razumemo; mešanice obstajajo tudi v manjših pakiranjih pri drugih prodajalcih in proizvajalcih, vendar bomo v tem sklopu opisali le nekaj tistih, ki jih ponujamo mi preko spletne trgovine Makaboshop.si.

Pripravljene mešanice za peko

Med pripravljene mešanice za peko smo pokupčkali tiste, s katerimi izdelujemo pečene izdelke – to so npr. palačinke, vaflji, biskviti, muffini, v drugem sklopu se bomo pa posvetili kremnim mešanicam.

Mešanica za palačinke

Zmes za palačinke je odličen primer pripravljene mešanice. Pripravljena masa za palačinke je namreč  pripravljena v prahu, potrebuje le dodatek mleka in olja in že je “aktivirana”. Najbolje se obnese v premičnih gostinskih obratih, saj tam največkrat ni tekoče vode – to pa je povezano s tem, da je končno čiščenje močno oteženo.

Pripravljene mešanice so zasnovane tako, da vam omogočajo hitro in enostavno pripravo vedno enake zmesi.

Na ta način bodo vaše palačinke vedno enako puhaste in mehke. S topingi in ostalimi dodatki pa jih lahko nato diferencirate v nabor različnih prodajnih izdelkov.

Pripravljene mešanice za palačinke in vaflje
Pripravljene mešanice za palačinke in vaflje

Mešanica za testo za vaflje

Enako kot zgoraj velja za maso za palačinke lahko trdimo za predpripravljeno testo za vaflje! Pripravljena masa se izkaže pri hitri pripravi, ki je v gostinstvu izrednega pomena. Porcijska priprava je mogoča, dokler govorimo o “obvladljivem” številu gostov. Pri premičnih gostinskih obratih (kamor tudi največ pripravljene mešanice prodamo), pa gre največkrat za valove gostov – in tu se mešanice za peko še posebej izkažejo.

Preden dodobra potuhtate, kako se vaši gostje obnašajo, kdaj prihajajo, kako bodo sestavljena naročila so pripravljene mešanice pravi odgovor na hipne odločitve, ki jih mora podjetnik sprejemati.

Poleg tega je tudi veliko lažje shranjevati vrečko pripravljene mešanice, kot pa npr. jajca, mleko, moko in ostale stvari.

Doziranje je preprosto, rezultati odlični; možne so tudi različne variacije (npr. kakavovo testo za vaflje ipd.).

Predpripravljene mešanice za peko kruha, biskvita in maffinov

Med pripravljene mešanice štejemo tudi takšne za izdelavo tortnega biskvita in ostalih pekovskih izdelkov, kjer je biskvit v primarni ali sekundarni vlogi. Nekatere izmed njih so popolnoma praškaste in primerne za izdelavo navadnega biskvita, druge, npr. za peko kruha lahko vsebujejo tudi semena.

Pripravljene mešanice za izdelavo mafinov
Pripravljene mešanice za izdelavo mafinov

Pri teh mešanicah lahko je tako, da dopuščajo določeno mero “svobode”; namreč, dodatki jih skoraj nikoli ne “zmotijo”.

Bi želeli v biskvit dodati koščke čokolade? Čokoladni diski so odlična ideja – maso za biskvit izdelajte po navodilih, 72% čokolada Ariba pa bi lahko dodala še dodatno sladko noto.

Pripravljene mešanice za slaščičarske kreme, slaščice v kozarčkih in sladolede

Mešanice za slaščičarske kreme so mnogokrat najbolj poznane – in to tako med profesionalnimi kot tudi med amaterskimi izdelovalci slaščic. Ker kuhanje ni potrebno zaradi zgoščevalcev, ki se aktivirajo ob stiku z vodo, je tu najbolj bistven prihranek časa.

Pripravljene zmesi za čokoladni mousse
Pripravljene zmesi za čokoladni mousse

Poleg tega so nekatere mešanice primerne za kombiniranje v tortah, kremšnitah ali šamrolah, spet druge pa se odlično znajdejo kot samostojne slaščice ali slaščice v kozarčkih. Ne smemo pa pozabiti omeniti še praškastih mešanic za soft sladolede, več o njih pa v nadaljevanju.

Mešanice za vanilijevo kremo

Nekatere izmed mešanic so namenjene polnilu tort, spet druge za obmazovanje ali sladicam v kozarčkih; gotovo pa je najbolj poznana od vseh klasična vanilijeva krema FiorFiore!

Seveda lahko za vaše kremne rezine uporabljate tudi kakšno drugo kremo, dejstvo pa je, da so vse te praškaste kreme neštetokrat preizkušene in, če točno sledite navodilom, izdelek vedno uspe!

Da, to je pravzaprav glavna značilnost pripravljene mešanice – zasnovana je tako, da lahko uspe profesionalcu ali pa popolnemu amaterju, dokler se sledi recepturi in postopku priprave.

Pripravljene praškaste zmesi za mousse

Čokoladni mousse zna velikokrat povzročati težave. Največkrat pri izdelavi večjega števila slaščice ni problema, težave nastanejo pri izpolnjevanju zelo majhnih naročil. Težko namreč vedno pripravite popolnoma enak čokoladni mousse, če imate enkrat naročilo za 100 sladic v kozarčku, spet naslednjič pa za 30 porcij.

Receptura je navadno navedena na 1kg oziroma na pakiranje, če pa potrebujete manjšo količino, potreben sestavine le zdelite.

Na takšen način lahko izdelate tudi večje število manjših serij, vseeno pa bo kakovost in okus čokoladnega moussa vedno enaka.

Prav tako lahko izberete različne tipe predstavitve – enkrat lahko mousse postrežete v plastičnih lončkih za enkratno uporabo, spet drugič je lahko pripravljen v kombinaciji s kakšno drugo kremo.

Pripravljeni praški za izdelavo sladoleda

Tudi v sladoledarstvu se uporabljajo praškasti izdelki – največkrat pri pripravi točenega sladoleda.

Praški tudi tu pridejo na pomoč vsem, ki se ukvarjajo s prodajo sladoleda na premičnih obratih.

Pripravljene mešanice za soft sladoled
Pripravljene mešanice za soft sladoled

Sami med praški za točeni sladoled največkrat svetujemo SOSOFT mlečni cvet. To pa zato, ker skupaj s prelivi, topingi in sladkornimi dekoracijami iz naše ponudbe ponuja igriv sladoled. Klasičen bel, smetanov sladoled bo namreč skupaj z barvitim topingom in ostalimi dekoracijami (še posebej, če gostu dovolite, da si sam izbere svojo kombinacijo) postal prepoznaven prodajni hit – in to večinoma kar sam od sebe!

Seveda so v naši ponudbi tudi ostali okusi, npr. čokolada, vanilija in številni zanimivi sadni in osvežilni soft sladoledi

Tudi njim pa je enako to, da so izjemno hitro pripravljeni!

Pravilno doziranje navadno zahteva vodo za sadne in mleko za mlečne okuse, ko pa se prašek v tekočini raztopi, ga že lahko vlijete v stroj za točeni sladoled.

Zaključna misel

Osredotočenost na končni produkt lahko velikokrat pomaga! To ne pomeni, da ne cenimo tistih, ki samostojno kuhajo kreme, sami pripravljajo masa ipd., nikakor ne! Spoštujemo njihov trud, pripravo in izvedbo, ki je velikokrat fantastična – vendar ponujamo tudi alternativo.

Hitrost in ročna priprava največkrat ne gresta z roko v roki.

Pripravljene mešanice pa ponujajo rešilno bilko, in – konec koncev so bile tudi za to zasnovane – prihranek časa.

Na primerjalnem testu, se bodo ročno in natančno pripravljeni izdelki vedno bolje izkazali kot “instant” produkti, vendar je na svetu prostora dovolj, da oba sobivata.

V prihodnosti se boste s pripravljenimi mešanicami zagotovo srečali. Svetujemo vam pazljivo izbiro, dober premislek in čudovite rezultate. Če pa ne veste, kje bi kakovostne in dobre pripravljene mešanice dobili, se lahko obrnete tudi na nas. Z veseljem vam bomo prikazali in razložili postopke priprave in surovine ter dobavitelje s katerimi sodelujemo!

Naslednji pa si bomo ogledali, kako izgledajo pripomočki za peko kruha! Pripravite se, vroče bo :)

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *