Navigacija

Aktualno

Najboljša sladoledna okusa sta izbrana!

Prekmurska gibanica slaščičarja Tineta Valiča in Dark Smoke sladoledarja Ardita Ejupija sta okusa, ki bosta predstavljala Slovenijo v evropskem finalu Gelato World Tour v Bologni.

“Prekmurska gibanica” Tineta Valiča, ki slaščice in sladoled pripravlja v kavarni Dolce Vita (Casino & Hotel Perla, Nova Gorica), in “Dark Smoke” Ardita Ejupija iz Sladoledarne Pingo (Šentilj), sta bila izbrana, da predstavljata Slovenijo v evropskem finalu, ki bo potekalo v Bologni v Italiji 24.–25. julija 2017.

Okusa “Prekmurska gibanica” in “Dark Smoke” bosta tekmovala skupaj z zmagovalci iz cele Evrope v evropskem finalu, ki je bo potekal v kampusu Carpigiani Gelato University v Anzoli Emilii (Bologna) v Italiji. Okus, struktura in predstavitev so trije parametri, ki se jih ocenjuje, poseben poudarek pa je na izbiri sestavin, umetnosti izdelovanja sladoleda in vizualnem učinku le-tega.
Žirijo so sestavljali Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono), Marino Furlan (Restavracija Tiffany, Park, Casino & Hotel v Novi Gorici), Jaka Žnidaršič (portal Gastrogurman) in Marco Corradin (italijanski strokovnjak na področju čokolade).

Gelato World Tour je prvo mednarodno potujoče tekmovanje, ki išče najboljši okus sladoleda na svetu. Gelato World Tour je obiskal enajst Gelato prestolnic – Rim, Valencia, Melbourne, Dubaj, Austin, Berlin, Rimini, Singapur, Tokio, Chicago in Shenzhen.

C80GC6-XgAILh6A

SEZNAM SODELUJOČIH OKUSOV:

“Kiara” – Martina Podgornik iz Gostilne in pizzerije “Pri Martini” (Tolmin)

Jagoda na mlečni osnovi s prelivom gianduie. Ta okus je eden izmed najbolj prodajanih v njenem lokalu v Tolminu.

 
“Diana” – Saliji Turan iz Slaščičarne Diana (Izola)

Ta okus ima ime po lokalu – Diana. Mascarpone sladoled je narejen z organskim mlekom ter doma narejenim karamelnim prelivom, bogatijo pa ga popečene pinjole. Ta sladoled izdelujejo v lokalu že 3 generacije.

 

“Dark smoke” – Ardit Ejupi iz Sladoledarne Pingo (Šentilj)
Temen čokoladni sladoled je narejen iz čokolade, dimljene na češnjevem lesu, in bourbon viskija. Okus spominja na Tennessee viski.

 

Žametne Sanje” – Ilir Demiri iz Sladoledarne Kremko (Maribor)

Žametne sanje – sladoled iz belgijskega piškotka s plastmi iz Red Velvet torte. Sladoled je prelit z Nutty rdečim prelivom z lešnikovo in s čokoladno aromo.

 

Žametna strast” ​​– Manuela Sušl iz Slaščičarne Ajdovščina (Ajdovščina)

Dekadentna poslastica, ki bo vnela strasti! Čokoladni sladoled z debelo plastjo karamela v sredini, na vrhu pa hrustljava čokolada in lešnikov praline.

 

“Prekmurska gibanica” – Tine Valič iz CAFFE ‘Dolce Vita, Perla, Casino & Hotel (Nova Gorica)
Tine se je odločil ponoviti tipično slovensko sladico, gibanico, v obliki sladoleda! Plasti okusnih izmenjujočih se sestavin pa so: skuta z makom, jabolčni sorbet, narejen iz lokalne sorte jabolk, orehi in koščki testa.

 

“Črni gozdiček – Schwarzwald” – Gregor Božičnik iz Fetiche (Ljubljana)
Dno banjice je iz vaflja s temno čokolado in z višnjami. Sledi sloj Fior di latte sladoleda z vstavitvijo čokoladnega biskvita, dopolnjenega s češnjami, zaključen pa je s plastjo temnega čokoladnega sladoleda. Banjica je zanimivo urejena tako, da spominja na lepe slovenske gozdove.

 

“Latte di Cocco con Mango” – Klemen Logar iz Slaščičarne Ilich (Maribor)
Tropski okusi: sladoled je narejen s kokosovim mlekom in obogaten z vstavitvijo manga.

 

“Domača Jurka” – Aljaž Rojs iz Pomaranče (Ptuj)
Osvežilni sorbetto iz lokalne sorte grozdja. Preprosto božanski!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *