Navigacija

Aktualno

Gozdni sadeži v vsej svoji lepoti

Odkrivanje gozdnih jagod

So borovnice, so maline in robidnice,… vendar ne samo te. Pustite si, da vas prevzamejo gozdni sadeži!

Dvignite roko, če še nikoli niste okusili sladkosti malinove torte ali pa vas niso navdušile barve – svetle in intenzivne, zelo elegantne – ribeza in robide na drobnem pecivu. Niste je dvignili, kajne?

Pravzaprav se je nemogoče upreti tem okusnim biserom naravnih dobrot, ki so nujna sestavina vsake slaščičarne ali sladoledarne!

Borovnice, maline, jagode, robide so najbolj znane jagode, a seznam bi se lahko nadaljeval in vključil še veliko več. Dejansko imajo jagode skupne ne samo organoleptične lastnosti (okus in aromo), ampak predvsem izvor: so rastlinska hrana, pridelana (večinoma) v vlažnih in gozdnatih okoljih, zato jih združuje njihov življenjski prostor.

Sladke in slane kombinacije

Jagode, izbrane predvsem zaradi svojih barv, so enako znane po svojem okusu, ki je v popolnem ravnovesju med kislim in sladkim, ki se pa lahko malenkostno razlikuje glede na vrsto. In prav to daje gozdnim sadežem možnost, da se odlično izkažejo tako v sladkih kot tudi v slanih kombinacijah. Primer, ki je gotovo znan vsem, je znamenita malinova sirova torta (malinov cheesecake), ki združuje sladkost malinovih rubinastih jagod in piškotov z nekoliko ostrim, slanim pridihom sira – resnično edinstvena harmonija okusov!

Sezonsko obložene vitrine

Čeprav so gozdni sadeži na voljo vse leto, je glavno obdobje zorenja in obiranja jagodičja med junijem in oktobrom, največ seveda v poletnih mesecih.

Če jih boste v teh mesecih izkoristili za svoje pecivo in sladoled, boste poleg neustavljive harmonije ne samo ponudili bolj svež izdelek v skladu s sezono, temveč predvsem proslavili prihod poletja s še privlačnejšimi slaščičarskimi in sladolednimi vitrinami. Zato, ne omejujte svoje domišljije!

Sladoled, svežina sadnih okusov … in še več!

Za odličen rezultat priporočamo kombiniranje svežih ali zamrznjenih gozdnih sadežev s pasto gozdnimi sadeži. S pasto gozdni sadeži preprosto izboljšate pristni okus prvotnega sadja, s koščki malin, robid in borovnic pa sladoledu dodate prijeten hrustljav pridih. Sladoledi zato ne bodo osvajali le zaradi svojih barv, ampak predvsem zaradi bogatega in intenzivnega okusa.

Nov primer sadno-zelenjavnega sladoleda je na primer kombinacija gozdnih sadežev in črnega korenčka. Nežna cvetlična nota prijetno zaokroži okus gozdnih sadežev z zelenjavnim ekstraktom!

Gozdni sadeži v sladoledu

Pecivo z gozdnimi sadeži

Kako pa bi izgledalo pecivo brez gozdnih sadežev? Jagodičevje je odlična sestavina za ustvarjanje slastnih umetniških del, obogatenih s prefinjenimi in elegantnimi okraski. Njihova temno rdeča barva z vijoličnimi odsevi je idealna za ledene, prozorne ali “zrcalne” okraske, za izdelavo tort, slastnih monoporcij ali polnjenje košaric iz krhkega testa.

Seveda pa se lahko poigrate tudi s svetlečo glazuro z gozdnimi sadeži. Borovnice, jagode in robide bodo nežno “oblekle” vašo hladno slaščico v svetlečo odejo polnega okusa!

 Glazura gozdni sadeži

Na koncu zaključimo s poklonom tradiciji, posvečenim vsem, ki imajo radi znano kombinacijo krhkega peciva in sadja. S pirejem ali marmeladami z jagodami, borovnicami, jagodami ali celo malinami lahko elegantno polnite pečene sladice in jih obogatite z neustavljivim okusom tega rdečega sadja.

Pa dober tek!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *