Navigacija

Aktualno

Recept za profesionalni sladoled [+GRATIS IDEJE]

Če smo pri prejšnjih blog zapisih o opremi sladoledne delavnice ([1. DEL – stroj za sladoled in pasterizator] in [2. DEL – šoker, zamrzovalnik in hladilnik] predstavljali predvsem gole stroje in aparate, ki so potrebni za nemoteno izdelavo sladoleda, vam bomo v tokratnem zapisu postregli s popolnoma BREZPLAČNIMI IDEJAMI za prodajo sladoleda v sezoni.

Makabo d.o.o., podjetje za sladko življenje, vedno stremi k novim idejam za prodajo sladoleda, in lahko vam povemo – da bo še slajše! V tokratnem zapisu se bomo posvetili tretji najpomembnejši stvari v sladolednem poslu, ki sliši na ime recept za profesionalni sladoled! Nikakor ne mislite, da, če je omenjena na tretjem mestu, ni tako pomembna –  morebiti bi morali o njem pisati najprej. Kako torej izgleda recept za profesionalni sladoled?

Pa tudi, če ste se znašli tu, ker niste iskali recept za profesionalni sladoled – ne odidite prehitro! Znotraj vas čaka veliko več, kot bi si mislili!

RECEPT ZA PROFESIONALNI SLADOLED (VEDNO BREZPLAČNI RECEPTI)

Če je tvoj namen, da bi našel popolnoma BREZPLAČNI recept za sladoled – welcome aboard! S ponosom ti predstavljamo več kot 20 brezplačnih receptov za profesionalne sladolede, ki jih lahko pripravite z našimi surovinami za sladoled. Naj ti prišepnemo, da bo vsak teden sledil nov sladoledni okus in vsi so popolnoma BREZPLAČNI!

 

Recept za profesionalni sladoled
Recept za profesionalni sladoled! Na spletni strani Makaboshop, lahko dostopate do receptov za sladoled v zavihku “Nasveti in recepti”. Na sliki je predstavljen kremino sladoled – Kremino kapučino!

Med sladoledi boste našli kremino sladoled (to so sladoledi v plasteh), jesenske sladolede za zaključek sezone. Videli boste tudi čudne, a presenetljivo dobro vkomponirane kombinacije, ki (kdaj pa res) ne bi rekli, da pašejo skupaj. Predvsem pa boste na spletni strani Makaboshop našli ideje za nove sladoledne okuse, ki jih lahko ustvarite – ali v profesionalni sladoledarni, ali pa tudi doma z domačim aparatom za sladoled.

Sladoled recept za aparat je sestavljen iz mešanja sestavin na začetku do izmeta sladoleda in prelivanja ter dekoriranja na koncu. Vsak recept je opremljen s spiskom sestavin in podrobnim opisom izdelave sladoleda.

Spodaj je naštetih le na nekaj sladolednih receptov, večino si jih lahko ogledate kar preko klika na zgornjo sliko:

 • Vanilijev sladoled z belo čokolado, meringami in svežimi jagodami,
 • Čokoladni sladoled iz prave čokolade, cimeta in pistacije – Azteški sladoled,
 • Recept za kremni sladoled – Lešnikov kremino
 • Lešnikov sladoled v karamelnem objemu,
 • Sladoled iz kozjega mleka,
 • Veganski sladoled z različnim sadjem,
 • Sladoled z alkoholom.

DOMAČI SLADOLED – ali kako narediti sladoled na preprost način (doma ali profesionalno)

DOMAČI SLADOLED NA PALČKI

S sila preprostim trikom, lahko naše rolice za polnjenje prelevite v sladoled na palčki. Profesionalni recept za sladoled gor ali dol – včasih je pristop “think out of the box” edini, ki nam lahko pomaga. Spomnim se situacije, ko me je poklicala gospa iz Ljubljane in mi govorila o tubah, ker pa nisem vedel, kaj je mislila, je dejala, da bi rada naročila DINAMIT! No, preko fotografij in dodatnih pojasnil sva le prišla do zaključka, da je imela v mislih naše rolice za polnjenje.

In prav te rolice lahko s pomočjo lesenih palčk za sladoled spremenite v super sladoled na palčki. Za to ni potreben profesionalni recept za sladoled – uporabite kakšen domači sladoled recept (najpreprostejši je npr. tisti z zamrznjenimi bananami v blenderju). Seveda pa, če iščete nov izdelek za vašo sladoledarno lahko uporabite kakšnega izmed preverjenih in dobro prodajanih sladolednih okusov, ki ga zapakirate v izdelek s super imenom – DINAMIT :).

Domači sladoled na palčki
Domači sladoled na palčki! Hitro pripravljen najboljši domači sladoled potisnite v rolice za polnjenje, dodajte jim leseno palčko in jih dekorirajte! Resnično še tuhtate ali bi to naredili?

Zdaj pa glavne ideje za vas!

IZKORISTITE RECEPT ZA PROFESIONALNI SLADOLED ČEZ CELO LETO

Če imate v lasti sladoledarno se vprašajte naslednje! Zakaj, če imate vse pogoje za prodajo sladoleda čez celo leto, ga večinoma prodajate samo v poletni sezoni?

Spodaj vam bomo orisali nekaj sila preprostih idej, ki pa vam lahko odlično pripomorejo k prodaji sladoleda v vsaki – dobri ali slabi sladoledni sezoni – in, kar je še pomembneje, tudi izven sladoledne sezone! Hkrati lahko recept za profesionalni sladoled dobesedno skopirate od nas!!!

SLADOLEDNE LUČKE – klasični modelčki za sladoled ali sladoled nove generacije

Sladoledne lučke so zagotovo hit, ki v zadnjih letih pridobiva na popularnosti. Odločite se za lahko klasične oblike sladolednih lučk, lahko pa izbirate med različnimi modeli za lučke. Vsekakor vam ta izdelek pripomore k večji prepoznavnosti na socialnih omrežjih, če ste seveda na njih prisotni.

recept-za-sladoled-profesionalni

Modelčki za sladoled
Modelčki za sladoled postajajo vse bolj prefinjeni. Zgoraj je predstavljen najnovejši model za sladoledne lučke v obliki ameriških krofov!!!

Dodelane in prefinjene sladoledne lučke so lahko tudi odlično darilo; lahko greste tudi v smer personaliziranih izdelkov, ki jih izdelujete po naročilu. Imate pa seveda tudi možnost prodajanja paketov – različnih “družinskih” pakiranj.

Vaš trg bi v tem primeru lahko bili naslednji kupci:

 • stalne stranke v sladoledarni;
 • stranke preko socialnih omrežjih (v bližini),
 • mlade družine (rojstnodnevna praznovanja).

UPORABITE RECEPT ZA PROFESIONALNI SLADOLED ZA SLADOLEDNE TORTE

Sladoledne torte so vedno bolj moderne. So resda bolj primerne za rojstnodnevna ali ostala praznovanja v poletnih mesecih, ampak veliko zanimanje velja tudi v zimskih. Sladoledne torte lahko izdelate s priročnimi silikonskimi modeli za torte (kjer lahko izbirate med različnimi velikostmi), hkrati pa vanje vkomponirate svoje najbolj prepoznavne okuse izdelane po vašem receptu.

Model za torte
Silikonski model za torte bo odličen pomočnik, ko boste svoj profesionalni recept za sladoled uporabili za izdelavo sladoledne torte!

Vaš trg?

 • podjetja,
 • predpraznična prodaja (valentinovo, halloween)

PREDPAKIRANI SLADOLED Z VAŠIM RECEPTOM

Mnogi mislijo, da se pozimi sladoled ne prodaja? Vendar, ali je res tako?

Resda morate razmisliti o posodicah za sladoled, privlačnem CGP-ju in promociji … Ampak, to je minimalno, kar lahko naredite za svoje obstoječe stranke. Nagradna igra na FB-ju, oglas v lokalnem časopisu pa bo zagotovo naredila prodajni izdelek bolj poznan širši množici okoli vas.

Sladoledna delavnica
Predpakirani sladoled je odlična ideja za sladoledarne v jesenskem in zimskem času!

Vaš trg?

 • lokalne restavracije, lokali, ki nudijo sorbet,
 • take-away sladoled,
 • tematski okusi (npr. jesenski kostanjev sladoled, zimski sladoled s figo in rumom – recept za profesionalni sladoled – zgoraj je povezava!).

ČOKOLADNE LIZIKE

Čokoladne lizike so podobno kot sladoledne lučke izdelane s silikonskimi modeli – npr. temle. Tematsko obarvane čokoladne lizike so prisotne na praktično vsakem eventu. O izdelavi čokoladnih popsik v silikonskem modelu pa smo pisali že TUKAJ!

Vaš trg?

 • stalne stranke v sladoledarni;
 • stranke preko socialnih omrežjih (v bližini),
 • poroke, babyshower, obletnice …

Za nove ideje nam sledite tudi na našem FB profilu Makabo, kjer boste vedno na tekočem z zadnjimi trendi. V primeru vprašanj pa smo vam na voljo na elektronski pošti info@makabo.si. Pišite nam, z veseljem se vam posvetimo!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *