Navigacija

Aktualno

Trgovina za slaščičarstvo in pekarstvo – spisek spletnih ali fizičnih prodajaln

Ne dolgo nazaj smo od nekoga slišali, da je videl fotografijo torte, ki se mu je zdela odlična. Zato se je odločil, da bi kupil vse za torto na enem mestu, To se je izkazalo za bolj kot ne težko delo. Kot nam je povedal, je v naši spletni trgovini našel nekaj, v drugi neko drugo malenkost in tako naprej. Nobena trgovina namreč ni ponujala vsega in veliko časa je porabil, da je določene artikle sploh našel.

Naša spletna slaščičarska trgovina Makaboshop.si ima širok nabor artiklov. Vseeno pa tudi nam kdaj kakšna stvar zmanjka, trenutno ni na zalogi ali pa je v prihodu, vi pa bi jo potrebovali nujno.

Za vse spodaj omenjene slaščičarske trgovine velja enako. To je trgovina, lahko spletna ali fizična, kjer se lahko dobijo tri pomembne stvari, ki jih slaščičar ali slaščičarka potrebuje za izdelavo torte oziroma slaščice. To so:

  • surovine (npr. čokoladni namaz, vanilijev strok, ,
  • pripomočki (acetatna folija, silikonski modelčki, špatule, …),
  • aparati oziroma stroji (npr. aparat za smetano, strojček za topljenje čokolade ipd.).

Nekateri med njimi ponujajo enake ali podobne izdelke, drugi imajo ekskluzivo, saj je slovenski trg za določene dobavitelje preprosto premajhen, da bi njihove izdelke tržile dve ali tri trgovine. Spet drugi so specializirani samo za poslovanje s podjetji oziroma ponujajo samo en tip izdelka (npr. samo embalažo za slaščice).

Različne cene so odraz različnih politik, dogovorov, sklenjenih pogodb ipd.

Odločili smo se torej, da naredimo en kratek pregled ponudbe slaščičarskih trgovin v Sloveniji. Ker je seznam trgovin kar dolg, in, da se ne bi komurkoli zamerili, smo ga uredili po abecednem redu.

Da se boste lažje znašli, smo dodali še naslednji podatek. Postrani napisana imena trgovin ponujajo večja pakiranja, ki so primerna za slaščičarne, ki vsakornevno prodajajo svoje izdelke (npr. 13kg čokoladne ali lešnikove kreme, večja pakiranja margarin, olja ipd.), navadno zapisana imena trgovin pa so bolj prilagojena končnemu kupcu (npr. domači slaščičarki, ki na mesec speče torto ali dve) in nudijo manjša pakiranja.

Agrotrade

Podjetje Agrotrade je na slovenski slaščičarski sceni prisotno že veliko let. Po Sloveniji dobavlja slaščičarske, sladoledarske in pekarske surovine.

Agrotrade - izgled spletne strani
Agrotrade – izgled spletne strani

Alpegel

Alpegel je podjetje s sedežem v Trzinu in ponuja slaščičarske in sladoledarske surovine, ki jih dostavlja po celotni Sloveniji. Je zastopnik za blagovne znamke MEC3 in JoyGelato.

Pogled na vhodno stran:

Alpegel
Alpegel

Arts Sladice

Arts sladice prav tako ponuja surovine za slaščice in sladoled (npr. paste, pireje, kornete in holipe. Dostavljajo po celotni Sloveniji.

Izgled vhodne strani:

Arts Sladice
Arts Sladice

Biga

Na Ptuju lahko surovine, material in pripomočke za sladoled in slaščice poiščete pri Bigi. Spletna trgovina je trenutno (maj 2021) v izdelavi in pričakujemo lahko odlično uporabniško izkušnjo.

Spletna stran:

Biga d.o.o.
Biga d.o.o.

Gosteria.si

Trgovina Gosteria.si se nahaja na Kozini, ponuja pa pravo malo zakladnico embalaže za slaščice. Dekorativna čipka, embalaža za pecivo, škatlice za makrone in vrečke za piškote. So odlično založeni

Oglejte si, kako izgleda njihova spletna trgovina:

Gosteria.si
Gosteria.si

Gourmetshop.si

Gourmetshop.si je na slovenski slaščičarski in pekarski sceni že kar nekaj časa. Podjetje ponuja svoje izdelke tako na spletu kot tudi fizično v prodajno predstavitvenem salonu v BTC-ju v Ljubljani.

Odlična uporabniška izkušnja v fizični trgovini (o kateri govorijo na spletu v presežkih), se odraža tudi na spletu. Tako izgleda spletna trgovina Gourmetshop.si:

Gourmetshop.si
Gourmetshop.si

Grosist oziroma Sladka hiša

V lično urejenem predstavitvenem prostoru v Pobegih, le streljaj od Kopra, si lahko ogledate ponudbo podjetja Grosist. Nudijo vse za odlične slaščice in sladoled – od past, prelivov, krem, vse tja do sladolednih vitrin za prodajo sladoleda.

So zastopnik svetovno znanih podjetij, kot sta npr. Icam in Cassiba.

Trenutno svojih izdelkov še ne ponujajo v spletni trgovini. Tako izgleda njihova predstavitvena stran:

Sladka hiša - Grosist
Sladka hiša – Grosist

Lumist

Lumist je ljubljanska spletna trgovina, ki je specializirana za ponudbo čokoladnih dekoracij, sladkornih posipov in različnih, manjših pakiranj past za aromatiziranje smetane, sladoleda ali krem.

V obliki bloga ponujajo tudi zanimive recepte in nasvete.

Njihova spletna trgovina izgleda tako:

Lumist
Lumist

Mernik 

Mernik je podjetje iz Gorenjske, natančneje iz Šenčurja. Zastopajo številna podjetja in nudijo surovine za slaščičarstvo in pekarstvo, od praškastih zmesi za izdelavo biskvitov do margarin.

Izdelke tudi tedensko dostavljajo po Sloveniji.

Spodaj lahko vidite, kako izgleda njihova predstavitvena stran.

Mernik
Mernik

MissDolce

Spletna trgovina ima tudi fizično prodajalno, in sicer v Kopru. Pri MissDolce najdete številne izdelke za okrasitev tort in monoporcij. Ponujajo pa tudi manjše strojčke in aparate, silikonske modelčke ter pekače in topperje.

Njjihova spletna trgovina izgleda takole:

Missdolce
Missdolce.

PS – će iščete, kje se skrivajo predpečeni makroni, sledite prejšnji povezavi!

Mojacokolada.si

Trgovina Mojacokolada.si združuje vse za navdušence nad to kakavovo specialiteto. Specializirani so za spletno prodajo čokolade po Sloveniji, ponujajo pa tudi druge izdelke, predvsem iz linije BAM.

Nudijo odlično uporabniško izkušnjo, saj so poleg izdelkov v zadnjem času ponudili tudi spletne video tečaje, ki pridejo prav številnim, ki radi širijo svoja znanja!

Spletna trgovina MojaCokolada in njen izgled:

MojaČokolada
MojaČokolada

Partypek.si

Partypek in njegova ustanoviteljica Nina Mihelič sta odlično poznani in priljubljeni med slaščičarkami; tako profesionalnimi kot tudi tistimi, ki šele začenjajo svojo sladko pot. S svojo trgovinico in rednimi objavami na FB-ju in Instagramu navdušuje in nudi nove ideje ter na preprost način prikaže določene izdelave ali trike.

Med drugim ponujajo tisk na hostije, izdelavo prlijubljenih topperjev ipd.

Njihova spletna trgovina izgleda takole:

Partypek
Partypek

Pekaindom.si

Spletna trgovina Peka in dom ponuja slaščičarske pripomočke in ostalo opremo za peke, slaščičarje in sladoledarje. Locirani so v Šempetru pri Novi Gorici, kjer imajo tudi svoj predstavitveni prostor kjer si lahko nekatere izdelke ogledate v živo.

Pekaindom
Pekaindom

Peki.si

Peki.si oziroma podjetje BTF pod katerim ga poznajo številni deluje na spletu in kar na treh fizičnih prodajalnah, in sicer v Ajdovščini, Ljubljani in Mariboru.

Pri njih lahko najdete tako manjša, kot tudi večja pakiranja predpečenih izdelkov, okraske za torte ipd.

Peki
Peki

Pekis.si

Spletna trgovina nudi poleg surovin in pripomočkov odlične recepte s prikazom izdelave posameznih slaščic. Vsekakor vredno ogleda.

Pekis
Pekis

Rams

Rams je podjetje s sedežem v Mariboru, dostavljajo pa po celotni Sloveniji. Pri njih se (tako kot pri nas) najde večja pakiranja npr. čokolad, čokoladnega nadomestka, margarin ali olja.

Izgleda, da pripravljajo nekaj novega!

Rams
Rams

 

Sladkadekoracija

Sladka dekoracija – če jo iščete, jo boste našli tudi tukaj. Spletna trgovina je speicalizirana za manjša pakiranja dekoracij, nudijo pa tudi pripomočke za peko in ostale nepogrešljive stvari za dekoriranje slaščic!

Sladkadekoracija
Sladkadekoracija

Trgovina Krek

Trgovina Krek podobno kot Pekaindom.si ponuja širok nabor slaščičarskih, kuharskih in gostinskih pripomočkov in aparatov. Nahajajo se na Gorenjskem koncu in nudijo zanimivo ponudbo.

Krek
Krek

Trgovina Žito

Žitova trgovina v Črnučah v Ljubljani nudi odlične dekoracije in ostale izdelke, ki jih s pridom uporabljajo slaščičarji in peki. Trenutno izdelke ponujajo v fizični trgovini, po želji pa vam jih seveda pošljejo tudi po pošti.

Žito
Žito

Tortissima

Spletna trgovina ponuja vse – od surovin do embalaže. Ponudbo pa zaokrožuje “party” program, kjer se lahko opremite tudi s svečkami in baloni. Nahaja se v Ljubljani!

Tortissima
Tortissima

 

*** *** ***

Ne glede na to, da so vse zgoraj omenjene trgovine naša direktna konkurenca, se nam zdi prav, da veste zanje. Če npr. neke surovine ali figurice ne dobite pri nas, vam druge trgovine ni potrebno iskati nekaj ur, ampak jo takoj lahko pokličete ali oddate naročilo.

Smo na koga pozabili? Pišite nam na prodaja@makabo.si in vse bomo uredili.

 

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *