Navigacija

Aktualno

Jedilno zlato – ste ga že uporabili?

Jedilno zlato je v sodobni kuhinji sinonim za eleganco in kreativnost – je pika na i vsaki odlični jedi ali mamljivi sladici … Oko prepriča s svojim sijajem, zato je več kot primerno za okrasitev dragocenih jedi, da postrežemo z rafiniranimi krožniki in obogatimo raznovrstne recepte.

aa

 

Uporaba

Uporabljamo ga lahko tako v fazi priprave kot za dekoracijo. Njegova prednost je v tem, da nima posebnega vonja, zato se lepo poda raznim okusom. Idealno je za okraševanje tort in sladic, za gala večerje, poroke in ostala praznovanja, čeprav je danes njegova uporaba razširjena tudi pri vsakodnevni pripravi jedi.

Najdemo ga v različnih oblikah:

  • prah – idealen za dekoracijo raznih pijač in koktejlov, šampanjcev, čokolade in raznih desertov,
  • drobtine – primerne za likerje, finger food in okraševanje raznovrstnih sladic,
  • trakci – zaradi velikosti primerni za obogatitev krožnikov in alkoholnih napitkov,
  • lističi – najbolj se podajo tortam vseh vrst in predjedem (oglejte si izdelek zlati lističi)

Vsekakor pa lahko pustimo domišljiji prosto pot in različne oblike jedilnega zlata uporabimo za pripravo raznovrstnih jedi po naših željah.

ff

 

Shranjevanje

Jedilno zlato ne sme priti v stik z vlago, zato se moramo izogibati prijemanju z rokami, saj je koža vlažna. Shranjevati ga moramo torej v suhih in temnih prostorih, na sobni temperaturi. Z njim moramo delati nežno in natančno, še posebej s trakci in z lističi, da se le-ti ne zlomijo.

gg

 

… presenetite z zlatom!

Jedilno zlato lahko uporabite za dekoracijo svojih pralinejev, makronov, tort, sladoledov, sladic … Velikokrat se ga uporablja za nadgradnjo tradicionalnih receptov, s katerimi presenetite svoje goste. Vanj lahko ovijete kandirano sadje, kocke Amordifrutta, čokolatine – vse jedi, za katere želite, da postanejo estetsko dovršene.

Popolna kombinacija je tudi s sladoledom – dekoracija banjic, kornetov in lončkov z jedilnim zlatom je v sladoledarnah nepogrešljiva, dodatek toppingov ali drobcev Granellosi pa vse še zaokroži do popolnosti. Za semifredde ali cremine je najbolj primerno jedilno zlato v prahu.

rrr

 

Da bodo vaše jedi in sladice zasijale … z zlatom!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *