Navigacija

Aktualno

7 sladolednih okusov, ki so dobri za vaše zdravje

Vse tiste, ki si nočejo privoščiti kakšne kepice sladoleda, saj menijo, da le-ta redi, lahko pomirimo, saj po nekaterih raziskavah temu ni tako. Ravno nasprotno – nekateri sladoledni okusi namreč blagodejno vplivajo na vaše zdravje.

 

Tako trdi Fondazione Umberto Veronesi, ki že leta sodeluje z verigo proizvodnje domačega sladoleda z namenom promovirati zdravo potrošnjo. Glede na razne študije, naj bi sladoled povečal raven holesterola, ki je dober za organizem, s tem pa zmanjšal pojavnost bolezni.

arredamento-gelateria-660x400

Raziskava pod okriljem omenjenega inštituta je pokazala, da so zdravju prijazni naslednji sladoledni okusi:

  • lešnik, saj je poln vitamina E, je odlično hranilo za tkiva, lase in za vse tiste, ki se ukvarjajo s športom,
  • robidnica, ker vsebuje veliko količino antioksidantov,
  • jagoda in malina sta okusa, priporočljiva za tiste z diabetesom – mineralne soli, vlaknine in vitamin C so pomemben vir elaginske kisline, ki je eden temeljnih elementov za naše dobro počutje,
  • pistacija je popolna energijska malica, zahvaljujoč vsebnosti vitaminov, mineralnih soli, proteinov in zdravih maščob,

cover-pastorizzazione-660x400

  • borovnica je prava zakladnica antioksidantov, antocianini pa so tisti, ki ji dajejo modro barvo,
  • na koncu pa seveda ne sme manjkati čokolada, ki z vsebnostjo magnezija in vitamina B3 resnično pomaga izboljšati vaše počutje.

 

Tej okusi so bili predstavljeni tudi na enem izmed sejmov Sigep v Riminiju, vam pa ne preostane nič drugega, kot da jih imate vedno na voljo v vaših vitrinah!

 

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *