Navigacija

Aktualno

Sladoledne lučke, čokoladni in sadni prelivi

Sladoledne lučke – od začetkov do današnjih novosti

Zgodovina sladolednih lučk je bogata in raznovrstna. O tem, kdo je izumil vsem znan “pinguino” sladoled, kroži veliko zgodb – nekateri menijo, da se je to zgodilo v ZDA, ko se je nek danski imigrant, lastnik slaščičarne, fantku, ki je bil neodločen med vanilijevim sladoledom in tablico čokolade, odločil združiti obe stvari. Spet drugi menijo, da ima ta sladoled korenine v Italiji, natančneje v mestu Nervi, v antični sladoledarni Giumin, in v mestu Torino, v sladoledarni Pepino, ki obratuje še danes.

Ne glede na to, kje je bil le-ta izumljen, pa je jasno, da je bila sladoledna lučka na začetku sestavljena iz vanilijevega sladoleda in hrustljavega čokoladnega preliva, ki spominja prav na pingvina.

In kaj je botrovalo k temu, da so sladoledne lučke še danes svetovna uspešnica in da si brez njih sladoledarstva ne moremo predstavljati? Poleg odličnega okusa je tu zagotovo tudi praktičnost. Sladoledne lučke si namreč lahko privoščimo tudi zunaj lokala, med sprehodom, na plaži … Prav zato je ključnega pomena obogatiti vitrine s sladolednimi lučkami vseh vrst, saj tako privabimo poglede mimoidočih, ki lahko izbirajo med bogato ponudbo okusov in barv.

Podjetje Giuso si tako prizadeva za proizvodnjo končnih in polpripravljenih sestavin, namenjenih obrtnikom in manjšim industrijskim obratom, in sicer z željo po nenehnem iskanju inovativnih rešitev. Ponujajo visokokakovostne produkte, linijo čokoladnih prelivov in novost – linijo sadnih prelivov brez maščob.

BAZA

Baza BeSTick se lahko enostavno uporablja v sladolednih banjicah. Sladoled je tako stabilen, kremozen, mehek in pripravljen za takojšnje uživanje – naj si bo shranjen v sladoledni vitrini ali v pokončni vitrini, v kateri lahko ponujamo tudi semifredde.

ČOKOLADNI PRELIVI

Visokokakovostni prelivi z najboljšimi čokoladami:

·        Choconoble fondente – močen in aromatičen okus prave čokolade,

·        Choconoble al Latte – poln in bogat okus mlečne čokolade,

·        Choconoble Bianco – nežen in obstojen okus bele čokolade.

Vsi prelivi zagotavljajo odličen okus in prijeten vtis na gosta vašega lokala.

Sadni prelivi

Absolutne novosti na trgu: amarena, pomaranča, jagoda, malina in tropik so okusi, ki so glavna novost za preliv sladolednih lučk. Sladoledi so tako inovativni, njihov izgled pa je svež in raznobarven. Raznovrstnost prelivov se združi z najboljšimi recepti za pripravo sladoleda, naravnimi aromami in barvili, ki so brez maščob in emulgatorjev in vsebujejo visok procent sadja.

Končni potrošnik 21. stoletja tako ceni poslastico, ki si jo lahko privošči med sprehodom, enostavno in hitro – sladoledna lučka pa ima tu vodilno vlogo. In da bodo sladoledne lučke visoko cenjene tudi v vašem lokalu, je pravi recept združitev hladnega, okusnega in barvitega.

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *