Navigacija

Aktualno

Jesenski sladoled – kako ga pripravimo?

Jesenski sladoled

Kdo je rekel, da se jeseni sladoled ne prodaja? Jesensko obdobje, ki vsako leto traja od 23. septembra do 21. decembra, je tudi letni čas, katerega sladolednice lahko izkoristijo za ponudbo sladoleda in ostalih zamrznjenih slaščic. Paleta sadežev, ki so značilni za ta letni čas namreč ni nič manjša!

Mavrično obarvana sladoledna vitrina lahko pomeni rešitev oziroma podaljšanje sladoledne sezone, ki ob jesenskih toplih dneh nudi vašim gostom možnost, da se, četudi listje že odpada, vseeno lahko posladkajo ob drugačnih, jesenskih sladolednih okusih!

Jesenski sadeži za pripravo odličnih sezonskih sladoledov

HRUŠKOV SLADOLED

Za hruško je značilna prirojena vsestranskost. Je zelo hitro prebavljiva in vsebuje zelo visok odstotek vode. Ta sladki sadež, katerega vlakna, pektin in lignin nadzorujejo krvni sladkor, se velikokrat uporablja pri shujševalnih dietah, prav tako pa naj bi zaviralo staranje.

Namig: sladoledni preliv Hruška

JABOLČNI SLADOLED

Saj poznate pregovor – eno jabolko na dan, prežene zdravnika stran! Naši stari starši, ki so jabolko takoj pojedli, so to dobro vedeli, danes pa vemo, da jabolko pripomore tudi k normalnemu delovanju živčnega in mišičnega sistema, zahvaljujoč pektinu pa spodbuja tudi pravo raven holesterola v krvi.

KAKIJEV SLADOLED

Tudi kaki ima fascinantno zgodovino! Starodavno in eksotično sadje, ki naj bi k nam prišlo iz Kitajske in Japonske nam ponuja svetlo rumen sadež, ki vsebuje ogromno vitamina C, ki je zelo pomemben za boj proti gripi. Kaki je zelo bogat s karotenoidi, kot sta beta-karoten in kriptoksantin, deluje pa tudi antioksidativno s tanini, ki jih vsebuje olupek.

Kakijev sladoled

Recept: Kakijev sladoled iz domačih kakijev

SLADOLED IZ GROZDJA

Grozdje vsebuje tudi semena, katerim ne pripisujemo velike koristi, čeprav so le-te pravi zavezniki za naše ožilje. Poleg tega, da vsebuje veliko antioksidantov lahko v grozdju najdemo tudi fosfor za živce, kalcij za zobe, železo za kri, kalij za mišice in še mnogo drugih snovi, ki so odlične za naše telo.

OREHOV SLADOLED

Orehi spadajo med kalorične in energične oreščke, kateri so koristni za kardiovaskularni sistem in zmanjšujejo raven holesterola. Omega 3 in 6 delujeta protivnetno in protitumorsko. Drobljeni oziroma celi orehi se odlično znajdejo v kombinaciji z jogurtom.

Namig: sladoledna pasta Oreh, orehova jedrca za dekoracijo sladoleda

LEŠNIKOV SLADOLED

Lešniki, katere človek uživa že od starih časov in jih priporoča tudi medicina, zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja ter uravnavajo krvni tlak. So zelo odličen vir mineralov in vitaminov za naše telo.

Namig: lešnikov pesto za 100% naravni lešnikov sladoled

Vnesimo jesen v sladoledarnico

Zato je tudi v sladolednici dobro vnesti okuse trenutka;

Poleg tega da kupci obožujejo sezonsko pripravljene slaščice in sladoled, jih bo k nakupu pritegnila tudi časovno omejena ponudba.

Zato vam predlagamo, da jesenske okuse sladoleda vnesete v svojo sladolednico, odkrijte recept za kakijev sladoled!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *