Navigacija

Aktualno

Kako podaljšati letošnjo sladoledno sezono?

Kako podaljšati letošnjo sladoledno sezono?

Letošnje leto ni bilo takšno kot prejšnja leta… Pandemija in socialna distanca sta ljudem spremenila življenje … vsaj kratkoročno. Spremenil se je tudi način, kako ljudje poslujejo in kako stranke komunicirajo z vašim podjetjem. Številne naše stranke so v drugi polovici leta uspevale, kljub počasnemu zagonu. Če se še vedno sprašujete, ali se je sladoledna industrija ustavila ali upočasnila, potem se ne vznemirjajte. Še vedno je čas za kepico dobrega sladoleda in pokazali vam bomo, kako lahko kar najbolje izkoristite dano situacijo.

Težko poletje je bilo in za prehod v pozitivno fazo denarnega toka boste morali kar najbolje izkoristiti naslednjo sezono oziroma naslednje sezone. Očitno ne moremo napovedati prihodnosti in vam povedati, kaj se bo zgodilo to zimo s pandemijo. Ker pa se stvari spreminjajo iz dneva v dan, smo prepričani o nekaj stvareh – in teh nekaj stvari vam bo pomagalo pridobiti kar največ iz te in iz vseh naslednjih sezon.

Izkoristite (vsako) toplo vreme

V zadnjih 50 letih se je povprečna temperatura zraka dvignila za 1,7 °C – sicer bolj v vzhodni polovici države. Ker so se najbolj ogrele pomladi, lahko s sezono pričnete malce prej. Ujemite in izkoristite že prve tople pomladne dni, kjer lahko izkoristite kombinacije toplih slaščic in sladoleda (palačinke, vaflji in brioši v kombinaciji s sladoledom).
Obenem pa se je sezona v zadnjih letih že nekajkrat podaljšala v oktober, kolikor je pač vreme dovolilo.

Dobrodošli domači gostje in domači turisti

Letos večina naših strank poroča o porastu domačih kupcev. Prilagodite torej ponudbo in poskrbite, da bodo za vašo ponudbo tudi izvedeli. Poslužite se lahko tiskanih letakov, sodelovanja s sosednjimi lokali (frizerskimi saloni, trgovinami, cvetličarnami) socialnih omrežij in predstavite vašo novo ponudbo. Vsekakor ne pozabite na redne stranke – mogoče bi bila kakšna nagradna igra ali zbiranje štampilj dodaten “push”, da izberejo vašo prodajalno sladoleda.

Prilagoditev urnikov, “take-away sladoled, dostava na dom, vesele urice …

Ker nikakor ni mogoče napovedati, kako dolgo bo trajala trenutna korona situacija, se morate prilagoditi. Če pride do točke, ko se zaradi denarnega toka ne splača ostati odprto, potem je očitno sezone konec – razen če je z določenimi ukrepi ne uspete podaljšati.
To vključuje prilagoditev delovnega časa ali dni, ko ste odprti. Na primer, opazite, da se večina vašega posla zgodi med četrtkom in nedeljo, medtem ko so ponedeljek, torek in sreda slabši. V tem primeru ostanite odprti od četrtka do nedelje in zaprite ostale dni.
Prav tako lahko poskusite s “take-away” sladoledom oziroma z njegovo dostavo na dom.
Ko pa ugotovite, da vas stane več, če med delovnim časom ne zaslužite dovolj, … takrat se verjetno res ne splača vztrajati in je bolje, da sezono zaključite.

Ker pa bodo ljudje to jesen (kot trenutno kaže) bolj doma, bodo morali nekam “pobegniti” in vsekakor si bodo želeli ven iz hiše ali stanovanja. Konec koncev je sladoled še najcenejši “izlet” za vso družino.

Torej, če uspešno združite nekoga, ki je obtičal doma, skupaj s potrebo po izhodu, pomešano s toplim vremenom, imate recept za letošnji jesenski sladoledni uspeh. Srečno!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *