INVERTNI SLADKOR V SIRUPU 1L
INVERTNI SLADKOR največkrat uporabljamo, da (delno ali popolnoma) nadomestimo kristalni sladkor oziroma sladkor v prahu.
Ime “invertni” se nanaša na obnašanje, ki ga ima polarizirana svetloba, ko se prehaja skozi vodno raztopino, sestavljeno iz glukoze in fruktoze. V primeru, da je v raztopini saharoza se polarizirana svetloba vrti v desno, medtem ko se obrnjeni (invertni) sladkor vrti v levo.
Ko torej iz saharoze pridobimo invertni sladkor, lahko s tem nadomestimo navadni sladkor, a pri tem uporabimo manjše količine.
Poleg tega se invertni sladkor izjemno izkaže proti zmrzovanju, vendar moramo biti tu izjemno previdni – prevelik odmerek lahko povzroči, da se bo sladoled prehitro stopil!
Sladkor v prahu |
Prodajno pakiranje |
Doziranje |
Invertni sladkor | 1l | po želji |
Inulina | 1kg/5kg | po želji |
Eritritol | 1kg | po želji |
Maltitol | 5kg/25kg | po želji |
Sladkor v prahu | 5kg | po želji |
Netopni sladkor v prahu | 5kg | po želji |
Glukozni sirup v prahu | 25kg | po želji |
Dekstroza v prahu | 25kg | po želji |
Beli kristalni sladkor | 25kg | po želji |