Navigacija

Aktualno

Brezglutenski sladoled oziroma sladoled brez glutena

Brezglutenski sladoled – zakaj in kako ga postreči?

Sestavine za izdelavo sladoleda so vedno enake: kakovostne in sveže surovine ter premišljeni in uravnoteženi recepti. Vseeno pa je med tistimi, ki proizvajajo in strežejo obrtni sladoled, še vedno veliko nejasnosti, kako postreči sladoled ljudem, ki imajo težave s celiakijo.

Povpraševanje po brezglutenskem sladoledu dandanes ni več le priložnost ampak vsakdan! Res je, da so se v zadnjih letih diagnoze celiakije močno povečale, posledično pa je povpraševanje po ponudbi brezglutenskih izdelkov naraslo v celotnem živilskem sektorju. Toda brezglutenski sladoled je predvsem priložnost za profesionalni odgovor vsakega prodajalca sladoleda! Zato je dobro, da se vsaka sladoledarna pripravi in razvije zavest o tem, kako znati obvladovati vse potrebe končnega potrošnika, kar je ključni vidik za prihodnost vsakega podjetja.

Oviri, ki jih mora brezglutenski sladoled še premagati, sta predvsem dve:

– nezaupanje proizvajalcev sladoleda, ki jih skrbi, da bodo morali svojo proizvodnjo vsladoleda voditi drugače in prevzeti večjo odgovornost do kupcev;
– nezaupanje potrošnikov s celiakijo, ki jih skrbi za njihovo zdravje zaradi kakršne koli navzkrižne kontaminacije, ki se lahko lahko pojavijo pri proizvodnji sladoleda ali med postrežbo sladoleda.

Kako torej postopati? Recept za uspeh v tem primeru je sila preprost – potrebno je le malo zdrave pameti in volje, saj je postrežba sladoleda brez glutena v dosegu popolnoma vsakega proizvajalca sladoleda. Kako, vam bomo razkrili s spodnjimi šestimi pravili!

Pravila za odlično brezglutensko sladoledno izkušnjo!

  • Prvi korak je, da od svojega dobavitelja sladolednih surovin vedno zahtevate tehnične liste za vsak izdelek, ki ga uporabljate. Navadno je označba, da sladoledna pasta ali preliv ne vsebuje glutena na veliko odtisnjena na sami etiketi izdelka.
  • Pred izdelavo brezglutenskega sladoleda skrbno operite površine in pripomočke, ki ste jih prej uporabljali za pripravo sladoleda, ki ni primeren za ljudi s težavami s celiakijo. Priporočamo vam, da pri izdelavi sladoleda začnete s pripravo brezglutenskega sladoleda takoj na začetku, nato pa nadaljujete s pripravo ostalih vrst sladoleda.
  • V brezglutenski sladoled ne dodajajte sestavin ali dekoracij, ki vsebujejo gluten (vaflji, koščki biskvita, čokožitarice).
  • V sladoledni vitrini posebej označite brezglutenski sladoled in tako gostu hitro ponudite pravo izbiro!
  • Brezglutenski sladoled postrezite z namenskimi pripomočki – priporočamo, da imate za brezglutenski sladoled svojo, posebno lopatko/prijemalko za sladoled, da ne pride do navzkrižne kontaminacije pri postrežbi različnih vrst sladoleda.

Kornet brez glutena

  • Kupcem ponudite brezglutenski kornet! Tako boste lahko postregli brezglutenski sladoled v kornet in gostu omogočili pravo sladoledno izkušnjo!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *