Navigacija

Aktualno

Rogljički

Sestavine

  • Moka – 3 kg
  • Maslo – 2 kg
  • Mleko – 1,3 kg
  • Jajca – 600 g
  • Sladkor – 360 g
  • Kvas – 100 g
  • Sol – 60 g

 

Potek priprave

Zmešamo moko, mleko, jajca, sladkor, kvas in sol. Mešamo, dokler krema ni gladka in homogena. Zmes razdelimo na dva dela, ki ju zavijemo v folijo za živila. Položimo v hladilnik za 12 ur. Ko je 12 ur mimo, testo damo iz hladilnika. Maslo razdelimo na 2 enaka dela in ga dodamo v testo, le-tega pa nato pustimo počivati v hladilniku še 10–15 minut. Vsak kos testa razdelimo na 3 dele in ga razvaljamo tako, da je visoko cca. 2,5–3 cm. Narežemo ga na enake trikotnike. Nadevamo z željenim okusom Passate Oro. Rogljičke pričnemo zavijati z najdaljše strani trikotnika, nato pa jih pustimo počivati 3 ure na 25–27 °C. Pečemo cca. 20–25 min. na 170 °C.

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *